En hybrid mellan Fiat 500 och Alfa 4c med prestanda som en superbil

Fiat 500 är livsstilsbilen där du kan sitta och drömma dig bort i oändliga tillval i deras ”online configurator”. Det finns ett oändligt utbud av möjligheter för att låta den coola stadsbilen passa din garderob och livsstil.

Men en sak som inte möjligt att göra är att lägga till ett kolfiberbreddning, bakhjulsdrift och en Alfa 4C-motor i baksätet.

Vill du ha en Fiat 500 med mittmotor måste du besöka till Gran Torino Engineering och hosta upp 1,5 miljoner kronor för en Giannini 350 GP Anniversario som har byggt en Cinquecento med 350 hästkrafter byggd för att fira 100-årsdagen av den berömda historiska italienska trimmaren Giannini.

De börjar med en vanlig Abarth 500 sen strippar Gran Torino den och tar ur allt ut ur den för att fylla den med nya godbitar från Fiat-familjen.

Den 1,4-liters turboladdade standardmotorn som sitter i 500 Abarths ersätts med en av 1,7-liters turbo-fyra kolfiber 4C-sportbilen Alfa 4c som har trimmats till 350bhp (från sin 237bhp som standard) som placerats där baksätet suttit med drivning på bakhjulen via en manuell växellåda. Men om du vill kan du även få paddleshifter från Alfa 4c.

Fört att hantera all kraft har 350 GP fått borrade och slitsade Brembo skivor med deras sexkolvsok fram samt fyrkolvsok bak. Som grädde på moset har den fått Öhlinsstötdämpare och 19-tums smidda aluhjul.

Karossen har får breddning i kolfiber med luftintag, snygga integrerade lysen fram inspirerade från rally samt en takmonterad vinge också den i rallystil.

De kommer att tillverka 100 stycken 350 GP för ett pris på 1,5 miljoner kronor, så om du tycker att en Porsche eller en Ferrari är för vanlig och gillar Fiat 500 är detta bilen för dig.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar