En nyligen funnen Alfa Romeo Sprint Veloce Zagato såldes precis för över en halv miljon dollar

Man hittade precis en ljusblå klassisk 1962 Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato i originalskick som stått undangömd i en källare i Turin där den hade samlat damm under 35 år. Man fick lyfta ut bilen med kran då den i inte gick att få ur källaren på annat sätt.

Historien är att den ägaren aldrig fick den hissen lagad som lyfte ut bilen ur källaren. Efter sin bortgång hade han inte heller skrivit något testamente för bilen som upptäcktes i november förra året. Du kan hitta mer info om bilen på Facebook Alfa Romeo Giulia & 105-series   

Första Giulietta Sprint Zagato kom 1956 och de tillverkade 16 bilar för racing

Bilarna var aktiva och populära på racerbanorna före 1959. Alfa Romeo insåg att man måste sätta Giulietta SVZ  i produktion. Den Scaglione-designade SZ-versionen debuterade under 1960-talet på Genève Motor Show och tillverkades i 217 exemplar.

Man kan se att det här är en tidig bil före 1962, eftersom den har den runda bakdelen som kallas för ”Coda Tonda” efter 1962 uppdaterades den med en avhuggen häck ”Coda Tronca” vi kan även se drag i Piero Drogos Ferrari 250 GT SWB som har liknande design och debuterade samma år.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar