Den ultimata julklappen till alla Mustang-älskare

En handgjord klocka, tillverkad av återvunna delar från klassiska Ford Mustanger. REC Watches är det unika danska klockföretaget som omvandlar gamla fina Mustanger till fantastiska klockor.

Danska företaget REC Watches, startat av Christian Mygh och Jonathan Kamstrup, tillverkar klockor av komponenter från klassiska Ford Mustanger. En av världens bästa driftförare, Vaughn Gittin Jr., bär en klocka gjord av kolfiber från hans 700-hästars Ford Mustang RTR som han tävlade med i World Drift Series.

– De flesta skulle nog bara se en hög metall, spöket av en Mustang. Vi ser något helt annat, vi ser själen av en bil och historien bakom den, något som bara måste berättas. Vi skär inte upp Mustanger, vi ger de Mustanger som inte längre går att rädda ett nytt liv som en klocka, berättar medgrundaren Christian Mygh.

Varje klocka går att koppla till en unik Mustangs historia
För grundarna av klockföretaget är det viktigt att ta reda på historien bakom varje bil som används till respektive klocka. Mygh och Kamstrup reser därför runt och träffar tidigare ägare och samlar in historier och bilder från bilarnas tidigare liv, som de sedan väver in i en skräddarsydd video som klockköparen får med sig.

Varje klocka dekoreras med bilens chassinummer och produktionsår. Klockans batterimätare är utformad att likna en bensinmätare, och siffrornas design är influerade av den ikoniska bilens instrumentpanel. Under en resa till Sverige stötte REC-grundarna på en sällsynt Ford Mustang Raven Black från 1966, och den finns nu finns att köpa som klocka i en sällsynt P51-04 kollektion i 250 exemplar.

Klockorna kostar från 13 000 kronor och uppåt.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar