Den ultimata rekonstruktionen av Jensen Interceptor med en modern Dodge Viper V10-motor

När MG byggde sina ikoniska små MGB sportbilar och Aston Martin tillverkade de vackra DB6 och DBS, fanns det en kortlivad brittisk tillverkare med en spännande bil med modern design och fyrhjulsdrift redan på 60-taler. Bilen vi talar om är Jensen Interceptor.

Jensen Interceptor byggdes från 1966 till 1976 i ca 6.400 exemplar med tre olika karosser. Interceptor var höjdpunkten av brittisk bildesign med lyx och klass, drivkällan var amerikanska V8-motorer som togs direkt från Chrysler. Med motorer mellan 6,2 och 7,2-liters från muskelbilen Plymouth Cuda levererade Jensen Interceptor bra prestanda.

Denna Jensen Viperceptor SE är restaurerad och ombyggd av ett team av entusiaster. Det är förmodligen ett av det mest spännande klassiska byggen av muskelbil från England på senare tid.

Viperceptor är uppdaterad med bredare skärmar som skall passa moderna 20-tums hjul ny front och bakdel samt kjolar och Chrysler 300C-strålkastare. men viktigast av allt den har fått en modern 8,3-liters V10 Dodge Viper-motor.

Även om Viperceptor har förlorat lite av de klassiska linjerna från Jensens Interceptor är vi mer än imponerade av det slutresultatet. Bilen såldes 2014 till USA.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar