Ett unikt stycke tävlingshistoria för den som tycker att dagens bilar saknar själ.

1965-1966 Shelby Mustang var kända som de lättaste och mest kompromisslösa tävlingsbilarna från Carroll Shelby byggda på Ford Mustang. Racinglegenden Shelby byggde en tävlingsmodell baserad på 1965 års Ford Mustang Fastback som skulle vinna allt på de Amerikanska tävlingsbanorna.

Alla 1965 och 1966 års Shelby Mustang byggdes i Kalifornien Shelby i en fabrik intill där de byggde de ikoniska AC Cobra – ett projekt som även det stöddes av Ford.

Carroll Shelby var en duktig racerförare som vann på Le Mans 1959 i en Aston Martin DBR1, han fick sluta tävla på grund av hjärtproblem. Hans passion för bilar och motorsport levde dock vidare och han byggde Shelby GT350 en tävlingsbil som än idag är mycket eftertraktad.

Shelby tog med sig av sina erfarenheter från tävlingsbanorna och byggde om bilarna efter beprövade lösningar från Italienska och Brittiska tävlingsbilar, resultatet blev bilen som lever vidare än idag – Ford Shelby Mustang.

Har du 1-1,5 miljoner över och vill äga en historisk tävlingsbil skall du kanske lägga ett bud på denna 1966 års Shelby 350 Mustang hos Sothebys´s

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar