1 Shares

Mercedes-AMG GT Coupé får ett ansiktslyft 2017 med en aggressivare ny front och mer hästkrafter. Man lanserar även en ny modell – GT C – som effektmässigt placerar sig mellan S- och R-versionerna.

Mercedes-AMG GT Coupé varit i produktion under tre år. Så nu är det dags för det klassiska uppdateringen i form av ett facelift.

Standardmodellen, som kallas GT – utan tilläggsbeteckning, liksom GT med tillägget S, har både synliga och ”osynliga” uppdateringar. I samband med AMG:s 50-årsjubileum har 2017 års Mercedes-AMG GT fått en helt ny grill, som utseendemässigt är lånad av tävlingsbilen GT3 (som i sin tur flirtar med den gamla tävlingsbilen W194). Med den nya grillen kommer även en ny stötfångare. Ett nytt underrede med aktiv luftflödeskontroll, som presenterades i GT R, har även det letat sig ner i modellprogrammet.

Men framförallt – de båda V8:orna i GT och GT S (både Coupé och Roadster) har fått förhöjd mer effekt. Numera levererar GT:n 476 hästkrafter, vilket är 13 hk fler än tidigare, och GT S ger 522 hästkrafter, vilket är 12 kg fler än tidigare.

För ett tag sedan presenterades ju som bekant Mercedes-AMG GT R – en råbarkad 585-hästarsversion som inspirerats av racebilen GT3. Det skiljer alltså 63 hästkrafter mellan GT S och GT R, som Mercedes-AMG tycker är alldeles för stort steg. Därför introducerar de nu ännu ett modellalternativ – GT C.

Det nya ”C”-alternativet har redan introducerats tidigare via cabben, men nu kommer kommer C-modellen även till coupén. Med 557 hästkrafter placerar den sig precis mellan GT S och GT R.

GT C får även större hjul med bredare bakre spårvidd, adaptiv dämpning, bakhjulsstyrning och elektronisk differentialbroms som standard för att hantera den kraftfullare motorn.

Till att börja med kommer GT C endast att säljas som ”Edition 50” för att hedra AMG:s 50-åriga historia. En begränsad upplaga, 50 coupéer och 50 cabrioleter kommer att finnas tillgängliga med den nya beteckningen, så du får vara snabb om du vill ha en…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

1 Shares

Kommentarer