Miami Vice-Ferrarin var nyligen till salu. Men föredrog du den röda Ferrari 308 GTS QV som rattades av Magnum P.I:s på TV. Nu har du chansen, den är nu till salu.

Bilauktionerna har kommit igång igen igång efter att ha legat lågt under jul och nyår. Scottsdale, i Arizona, är skådeplatsen denna veckan, en av de bilar som det pratas mest om just nu är Magnum Ferrarin –  världens mest kända 308 GTS.

Det är ingen specialare, inte heller någon unik tävlingsvagn. Det är ”bara” en 308 GTS QV från 1984, som är tillverkades i över 3 000 exemplar. Att bilen är känd har att göra med dess historik – Ferrarin kördes av Tom Selleck i TV-serien Magnum.

Magnum körde inte bara den här bilen, Tom Selleck hade kring ett femtontal Ferrari 308 under tiden som TV-serien som spelades in mellan 1980-1988.

Just denna Ferrari var med i Magnum mellan 1984-1985. Bilen användes i huvudsak till ”lättare” actionscener och närbilder, därav har denna 308 GTS QV inte körts mer än 5 800 mil. Den har bara haft en riktig ägare, personen i fråga köpte den efter det att filmbolaget lämnade tillbaks den.

När bilen kördes av sin ”första” riktiga ägare stod mätaren på 2 600 mil när den såldes till dagens ägare 1989. Bilen har idag ett avgassystem från Tubi, orinalsystemet följer givetvis med på köpet. Originalverktyg och ”kartlampa” är bevarade och bilen är i fint skick, den har dock några mindre skador på lacken.

Priset för denna Ferrari 308 GTS QV högst osäker. Bonhams, som säljer bilen torsdagen den 19 januari, gissar på att den säljs för mellan 1,3 och 2,2 miljoner kronor, detta jämfört med runt en miljon som de finaste exemplaren brukar värderas till idag.

Här kan du göra en nostalgitripp till TV-serien Magnum, som utspelade sig på Hawaii

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar