Ford Mustang Bullitt visas upp i Geneve

50 år efter sin medverkan i den kända Warner Bros-filmen med samma namn med Steve McQueen i huvudrollen kommer nu en grön specialversion av Ford Mustang Bullitt. Produktionen av för Europa startar under juni 2018.

Bilen kommer att finnas tillgänglig för alla Steve McQueen fans under hösten

En specialversion av den legendariska Mustang-modellen Bullitt kommer börja säljas i Sverige och Europa senare i år. Just nu visas den upp på motormässan i Geneve, 50 år efter premiären av filmen Bullitt med filmstjärnan Steve McQueen.

– Den nya specialversionen Mustang Bullitt är precis som Steve McQueen, okonstlat cool. Som designer måste jag säga att det här är min favorit av alla Mustang-modeller, utan ränder, spoilers och emblem. Den behöver helt enkelt inte hävda sig – den är cool som den är, säger Darrell Behmer, chefsdesigner för Ford Mustang.

Ford Mustang Bullitt

Den unika versionen kommer finnas tillgänglig i exteriörfärgerna Shadow Black eller klassiska Dark Highland Green, tillsammans med 19-tumsfälgar och röda bromsbelägg. Bilen är försedd med en femliters V8-motor med 464 hästkrafter och ett vridmoment på 529 newtonmeter. Modellen är också utrustad med ett premiumljudsystem från B&O PLAY som levererar 1000 watt genom tolv toppresterande högtalare.

– Den kända biljakten i filmen Bullitt fångade verkligen Mustangens själ och stil på ett unikt sätt. Vi vill att den här specialversionen ska ge dess köpare samma upplevelse när den börjar säljas senare i år, med mycket kraft och många finesser, i likhet med filmens stjärna Steve McQueen, säger Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar