Ford gör sin insats för sjukvården med Corona

En genial lösning för att tillhandahålla nödvändig utrustning till sjukvården under rådande Coronapandemin. Ford samarbetar med 3M för att tillverka andningsskydd (PAPR) för att hjälpa till under rådande Corona COVID-19-pandemin.

Denna typ av andningsskydd är masker med ett positivt tryck som tar förorenad luft, drar den genom ett filter och skjuter sedan den till förseglade masken med en luftblåsare.

Ford hjälper nu till med att tillhandahålla komponenter från deras reservdelar för att bygga andningsskydd. Den design som släppts av Ford (bilden) kommer att använda 3M-filter som drar luft in i en fläktmotor som kommer från en Ford F-150 och sedan skjuts genom ett rör upp till en mask till användarens ansikte.

Blåsmotorn kommer från pickupen F-150 och dess främre sätesanordning som är en del av det ventilerade sätesalternativet. Dessa motorer är kompakta och körs på 12 volt i bilen, så att de kan användas med ett batteri så att de kan vara bärbara.

Sätesblåsmotorer kanske inte verkar vara det första valet, men de matchar faktiskt ganska bra med de blåsare som vanligtvis finns i dessa typer av andningsskydd.

Enligt Delta Group kan sätesblåsarna arbeta med 9 till 16 volt medan de drar runt en halv förstärkare. Detta gör att de kan producera mellan 14 och 19 CFM luftflöde.

Som jämförelse producerar motorn i 3M TR-800-systemet mellan 6,7 och 7,8 CFM beroende på inställning, vilket gör att sätesblåsaren blir en mycket nära match.

Sätesblåsarens kraft kan justeras med olika metoder – som PWM-styrning – för att få den ner till samma luftflöde som de specialbyggda andningsblåsarna.

Detta luftflödesvärde är också delvis varför fläktmotorer som används för de primära HVAC-systemen i bilar inte skulle vara ett bra val. Dessa enheter kan producera hundratals CFM luftflöde.

Storleken är också en viktig faktor. Sätesblåsare är vanligtvis cirka 3×3 eller 4×4 tum breda och mindre än en tum hög. En primär HVAC-fläktmotor är ofta 6×6 tum bred och över sex tum hög.

Ford planerar att använda batterier från elverktyg. Baserat på deras skisser ser det ut som om de kommer att använda något som liknar Dewalt DC9071 12 volt. Detta batteri är klassat med 2,4 amptimmar, vilket gör att vi kan få en uppskattning av körtid med formeln Time = Current/Amps.

I det här fallet skulle vi ta 2,4 amp-timmarna och dela det med 0,5 ampere från fläktens klassificering ovan för att ge oss en grov körtid på knappt fem timmar.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar