Världens mest sålda Pick-Up kommer som elhybrid

Nu kommer Ford F-150 kommer som elhybrid med en Ford EcoBoost 3,5-liters V6-motor tillsammans med en 47 hästkrafter stark elmotor integrerad i den tiostegade automatlådan, kopplad till ett litiumjonbatteri på 1,5 kWh som laddas vid inbromsning.

Ford F-150 är en amerikansk ikon som få kan mäta sig med. F-serien som utgörs av flertalet stora och ännu större pickuper, och som tack vare en enorm framgångsrik försäljning i USA och Kanada kan titulera sig världens mest sålda pickup.

Nära 1,1 miljoner Ford F-serie såldes världen över under 2019 och det är den mest sålda bilen i USA totalt sett. Till 2022 kommer dessutom. en helt elektrisk variant, innan dess kommer nu en elhybrid.

Ford har presenterat nya F-150 som är de fjortonde generationen som väldigt lik tidigare modell, men både kaross och interiör har gjorts om en hel del.

Det mest är den enorma grillen på nya F-150, det finns inte mindre än elva olika grillar att välja mellan. Flera av dem grillarna ska sänka bilens luftmotstånd. Aerodynamiken ska ha spelat stor roll vid formgivningen av nya F-150, bland annat ska bakänden ha fått sin form för att sänka bränsleförbrukningen.

Nya F-150 kommer har det mesta i teknikväg som autobroms, fotgängardetektering, 360-graderskamera, helljusassistans, körassistans som tillåter bilen att ta över körningen under kortare stunder och mycket mer.

Det kanske mest intressanta är att nya F-150 kommer som en ren elbil under 2022. Några specifikationer om elektriska F-150 finns inte i dagsläget.

Spana in klassiska reklamklipp från Ford för deras pickisar…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar