Nu startar produktionen av crossovern Puma – en av åtta elektrifierade Fordar som börjar säljas i år

Produktionen körs igång av den innovativa och elektrifierade Ford Puma vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien. Nya Ford Puma är en av åtta elektrifierade fordon som Ford lanserar i år och det första hybridfordonet som tillverkas i Fords nya anläggning i Rumänien.

Produktionen är en av åtta elektrifierade modeller som Ford kommer att släppa på den europeiska marknaden i år. Nya Ford Puma Crossover är en SUV-inspirerad kompakt crossover med avancerad EcoBoost Hybrid 48-volts elektrifierad drivlina. Bilen tillverkas i Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien och är Fords första hybridfordon att tillverkas på i den produktionslinan. Ford har anställt ytterligare 1 700 personer och investeratdrygt 2 miljarder kronor i anläggningen.

– Nya Ford Puma står för nästa kapitel i Fords människocentrerade designfilosofi som fortsätter höja kvaliteten, tekniken och körglädjen i Ford-varumärket i Europa. Jag tvivlar inte på att Puma kommer få en enorm framgång i hela Europa, säger Stuart Rowley, chef på Ford Europa.

Elektrifiering kan stå för mer än hälften av försäljningen av Fords bilar i slutet av 2022
Tidigare i år tillkännagav Ford att varje ny personbil kommer att innehålla ett elektrifierat alternativ – antingen en mild-hybrid, full-hybrid, plug-in-hybrid eller helelektrisk.

Ford räknar med att elektrifierade fordon kommer utgöra mer än hälften av företagets försäljning av personbilar innan slutet av år 2022.

Nya Ford Puma finns redan nu att beställa i hela Europa och är en del i Fords expanderade sortiment av SUV och SUV-inspirerade crossover-modeller i Europa.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar