Gillar du amerikanska klassiker som Ford Mustang, Chevrolet Camaro eller Corvette men tycker att de är lite för alldagliga. Vill du ha mer prestanda, som när racet om hästkrafterna var igång under 60-talet, mer lyx när du glider omkring i din nya amerikanare. Då skall du ta en titt på det senaste tillskottet från VLF, de har satt tänderna i en Ford Mustang som de har vässat och modifierat. En klart intressant alternativ om du vill ha en annorlunda superbil.

VLF är en ny amerikansk biltillverkare med tre bilar i deras program DESTINO V8, FORCE 1 V10 och ROCKET V8, som bygger på den senaste Ford Mustang modellen och är rejält modifierad. VLF har byggt om karossen och snyggat till inredningen. De har även vässat motorn rejält så att den ger 725 hästkrafter, vilket ger den prestanda likt en superbil med acceleration på 3,5 sekunder på 0-100 km/h.

Du kan välja mellan en kupé eller en cabriolet, men du får åka till Kalifornien och besöka Galpin Auto Sport om du vill köpa en då de endast säljs via dem i dagsläget. Priset för VLF Rocket V8 ligger mellan 1 till 1,5 miljoner svenska kronor (120 000 till 170 000 dollar) beroende på utrustning.

Kort om projektet Rocket V8
VLF Rocket V8 är ett samarbete mellan Henrik Fisker och Galpin Auto Sports.

”När Henrik Fisker visade sina idéer, fick jag frossa – det är bokstavligen den vackraste Mustang jag någonsin har sett”, kommenterar Beau Boeckmann på Galpin Auto.

Både Henrik Fisker och Galpin har en lång historia med specialbilar, de hämtar sin inspiration från bilar från 60-talet och 70-talet. Tillsammans har de skapat en elegant design laddade med prestandaförbättringar. Den handgjorda kolfiber karossen är konstruerad av kända de bilbyggare, Metalcrafters, Inc. – de har lagt till en främre splitter och bakre spoiler, de har en ny bakre diffusor och kolfiber kjolar för att ge mer downforce. Den kompressormatade V8 motorn sätter kraften i backen via en manuell låda (automat kan fås som tillval) bilen rullar på 21 tums hjul med Pirelli högprestandadäck, den har även 15 tums bromsar från Brembo så att du snabbt kan ta dig från från 100-0 km/h.

Bilder på exteriör och interiör

 

 

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar