Ford Ranger Raptor den perfekta bilen för den aktiva familjen ute på landet

När jag parkerade helgens kompis Ford Ranger Raptor utanför stammisfiket på Kungsholmen möts jag av polaren som kommenterar – Cool bil du har skaffat. Samma sak när jag parkerar utanför Kaffe på Söder möts jag av gillade blickar från dem med friluftskläder.

Kan man ha en stor maffig pickup som en vardagsbil, ja varför inte. Kupén rymmer lätt fem personer och man färdas riktigt bekvämt och förvånansvärt tyst med de maffiga vinterdäcken från Nokian i 17 tum med bredd 265 och 70 profil som sväljer alla ojämnheter och ger en mjuk och behaglig färd. Dessutom finns det ett riktigt stort flak med kåpa som rymmer mer än vad en kombibil gör och det går det att lasta cyklar och motorcyklar.

Jag har spenderat hela helgen med Ford Ranger Raptor som har fått vara starthjälp åt en batteridöd Citroen Jumper. Med Ford Ranger Raptor har vi gjort besök på crossbanan under lördagen där jag och grabben gjorde donuts på parkeringen för att impa på crossförarna. Dessutom fick den bistå som praktisk skjuts åt barnen till innebandy i Sigtuna och till hockeymatch i Globen under söndagen som en vanlig personbil.

Ford Ranger Raptor fungerar alldeles utmärkt som vardagsbil och med en turboladdad dieselfyra är den dessutom ganska bränslesnål när den går under litern milen till skillnad mot V8-monstren som slukar bränsle i stora mått.

Jag hoppas innerligt att de som köper en Ranger Raptor faktisk tar ut den i terrängen som den är byggd för med hög markfrigång, rejäla stötdämpare från Fox, fyrhjulsdrift med lågväxel om man ska ut i riktigt eländig terräng där den briljerar och hjälper föraren att inte köra fast. När man gasar över farthinder i stan svävar bilen fram och man känner knappt av dem, så de som vill ha en cool stadsbil kommer även få nytta av terrängegenskaperna.

Ford Ranger Raptor är ett perfekt vapen för dem som bor på landsbygden under en vargavinter om man har blivit insnöad är det bara att gasa sig fram. Jag får hoppas på en bättre vinter nästa år så att jag får testa den i djupsnön, tills dess får ni hålla till godo med denna video från förra året när jag testade Ranger Raptor i Marockansk öken.

Så alla som har behov av en cool praktisk bil som får en XC90 att se liten och löjlig ut spana in Ford Ranger Raptor.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar