Ford ökar sina marknadsandelar – störst i Sverige på transportbilar under augusti

Ford ökade sina marknadsandelar, var störst i Sverige på transportbilar i augusti. I augusti månad sålde Ford flest transportbilar i Sverige med en marknadsandel på 27,6 procent. Även på personbilssidan gjorde Ford en bra månad med en marknadsandel på över 5 procent.

Det har nu gått åtta månader sedan Hedin Group förvärvade Ford Motor Company AB. Bolagetsnamnet döptes om till Hedin Motor Company AB (HMC) och i samband med försäljningen flyttade organisationen in i nya lokaler i Kista i Stockholm. Förutom det nya bolagsnamnet och de nya lokalerna har organisationen mer eller mindre varit intakt, frånsett en del nyrekryteringar. Bl.a. har John Hurtig anslutit till företaget som vice VD och ansvarig för försäljningen. John kommer närmast som VD för Subaru i Storbritannien

– Det känns otroligt spännande att komma in i denna organisation. Det finns en enorm potential i såväl produkter som kollegor och återförsäljare. Och med vår nya ägare Hedin Group, som gjort ett antal strategiska investeringar i bolaget under det senaste halvåret, ser vi redan nu en god tillväxt i marknadsandelarna för Sverige, säger John.

På personbilssidan blev man det sjätte största märket sett till en marknadsandel på 5,4 procent. Framgången på personbilssidan utgörs främst av laddhybriden Ford Kuga samt den nya elbilen Ford Mustang Mach-E, som var en av de fem mest sålda elbilarna i Sverige under månaden – detta innan den officiella lanseringen av bilen som drar igång nu i september.

Sett till den totala andelen (personbilar och transportbilar) tar Ford under augusti 7,8 procent av marknaden i Sverige med 1 794 sålda bilar och blir det fjärde största märket, strax före Volvo som intar plats fem.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar