0 Shares

Ford Team Edison skall ta fram nya innovativa sätt att utveckla elektriska fordon för en marknad i med en hög accelerationstakt.

Ford har släppt den första bilden på sin helt nya elbil som lanseras 2020. Den Mustanginspirerade bilen har utvecklats av Team Edison, en grupp inom Ford som specialiserar sig på design och utveckling av elfordon för den globala marknaden.

Gruppen vill på ett snabbt sätt komma fram till lösningar på gemensamma och unika utmaningar till varje marknad. För att lösa uppgiften har Team Edison därför anammat en ”no stripes mentality”, för att uppmuntra till idéskapande från flera olika synvinklar.

Nytänkande prototyptillverkning ger snabb utveckling
Gruppen har också tagit ett helt nytt grepp på utveckling av prototyper som kan utvecklas snabbare och i enkla material, som kartong, när det behövs. Det ger hög flexibilitet i att lära känna, förnya och leverera intuitiva och innovativa designlösningar. Darren Palmer är global produktutvecklingschef för gruppen som sitter i deras helt nya kontor i Detroit, USA.

– Kunder som använder elektriska fordon köper sig in i framtiden. Vårt team är därför till 100 procent dedikerat till att inte bara leverera fordon kunderna kommer älska, utan också ett felfritt och komplett elektriskt ekosystem, säger Darren Palmer.

Fords helt nya Mustanginspirerade och helelektriska fordon, med en målräckvidd på över 480 km, lanseras på marknaden 2020. Ford investerar nästan 100 miljarder kronor i sin elfordonsportfölj och ska fram till och med 2022 leverera 16 helt elektriska fordonsmodeller och ha totalt 40 elfordon i modellprogrammet.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer