Ford stämmer ”superstar wrestler” John Cena då han har sålt sin Ford GT efter en månad

Alla som har fått förmånen att köpa en Ford GT som tillverkas i begränsad upplaga har förbundit sig att inte sälja bilen på två år då det brukar vara ett bra sätt att tjäna några extra kronor att sälja en raritet som bara finns i några få exemplar.

Ford valde ut 500 från pool på cirka 7 000 att få förmånen köpa deras nya GT. Man har valt en del kändisar som John Cena superstar wrestler och andra kändisar som valdes ut som en marknadsföringsgimmick för att visa hur cool bilen är. Självklart är det några som vill tjäna en hacka på väldigt dyra superbilarna som sedan säljs med vinst.

Det var precis vad John Cena gjorde. Han fick bilen den 23 september 2017 och sålde den mindre än en månad senare den 20 oktober. Biltillverkare har flera sätt att motverka detta. En är att man troligtvis svartlistas och inte får köpa en superbil i begränsad upplaga nästa gång. I vissa fall kräver företaget att köparen att tecknar ett kontrakt som säger att de inte kommer att sälja bilen under en viss tid. I Cena-fallet var kontraktet att han skulle behålla bilen i två år, vilket han självklart inte gjorde.

”Genom att signera bekräftelseformuläret bekräftar du följande: … och du förbinder dig att inte sälja bilen första 24 månaderna efter leveransen” läser avtalet.

Cena bekräftade senare i ett telefonsamtal med Ford att han hade sålt bilen, han lovade att ordna upp saken. Ford säger dock att han inte har gjort det och domstolen stämmer nu Cena.

Stämningen lyder…

“Mr. Cena has unfairly made a large profit from the unauthorized resale flip of the vehicle, and Ford has suffered additional damages and losses, including, but not limited to, loss of brand value, ambassador activity, and customer goodwill due to the improper sale”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar