Hampus Gustafsson har en betryggande ledning i årets Supermoto SM. Vi passade på att fråga honom om var han har hittat farten

Hampus Gustafsson är en ödmjuk, snabb och trevlig yngling från Örebro som har en betryggande ledning i årets Supermoto SM. Han har alltid tid att gå runt och prata med alla i depån innan racen. Vi passade på att fråga honom hur det känns att vara snabbast i Sverige.

Hampus du har 84 poängs ledning i årets SM med två deltävlingar kvar, det innebär att du teoretiskt skulle kunna köra hem SM guldet redan nu i helgen i Södertälje. Hur känns det Hampus är du lugn och avslappnad inför helgen race eller känner du pressen?

Det är klart att man går runt och har en tanke i huvudet på nästa race, men nån stor press känner jag inte förens racedagen är framme. Då kommer de fram mer i huvudet, såsom lite nervositet och press, man vill ju alltid prestera och göra bra resultat.

Du är överlägset snabbast i startfältet just nu och bjöd snabbe Danske Simon Vilhelmsen på en hård kamp senast i Borås. Var har du hittat farten?

Jag har lärt mig mycket av att åka i tyska mästerskapet där de är väldigt duktiga förare som man tampas med, de tror jag ger enormt mycket att få se hur dom stora snabba grabbarna gör och få erfarenhet av att tävla mot dom. Sen att vi har fått till en hoj som jag stortrivs på är oxå en stor del. Såklart även träning under vintern och bra försäsongsträning för att få alla grejer att funka som jag vill och som känns bra.

Åter till helgens race i Södertälje, tror du att du kör hem SM guldet då?

Jag tror de blir svårt att ta hem guldet redan då, då de är 2 deltävlingar kvar efter helgens race och många andra snabba och hungriga förare är ute på banan som vill vinna, mycket kan hända i racing. Allt måste funka för att de ska finnas en liten möjlighet att ta hem guldet redan nu. Minsta misstag kan kosta en mycket. Jag fokuserar på att göra mitt bästa på racedagen så får vi se vart de leder.

Hur laddar du upp inför helgens race, har du några heta tips som du kan dela med dig av?

Jag och farsan ser till att allt är i sin ordning för att få så bra förutsättningar som möjligt för helgen. Några speciella heta tips har jag väl inte mer än att komma väl förberedd.

Om (eller skall vi säga när) du kör hem SM-titeln 2018, hur skall du fira det?

Jag har inte tänkt så långt, då allt kan hända och de gäller att ta sig i mål och ta poäng. Men om de skulle bli så att jag lyckas, så kommer de helt klart att firas på nåt sätt☺

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar