8 Shares

Tycker du att en vanlig Lamborghini Huracan är lite slö – Spana in detta bygge

Underground Racing älskar att trimma superbilar för att få att effekt med fyrsiffriga tal. De har tidigare fått ut galna 2500 hästar ur en Lamborghini Huracan på alla fyra hjulen, det är 1000 hästkrafter mer än superbilen Bugatti. Underground Racing har nu gjort det igen.

För några dagar sedan visade de upp deras senaste projekt en 2015 Huracán Twin Turbo X med otroliga 3500 hästkrafter. Dubbelt så mycket effekt som en Chiron, eller mer än tre gånger mer än Koenigsegg Regera.

Om du räknar vikt effektförhållandet på ca 1.450 kilo och 3500 hästkrafter så får du ut 2,4 hästar per kilo. Ta detta i kombination med den fyrhjulsdriften så får du en galen acceleration. För att sätta det i perspektiv har Underground Racing testat sin 2015 Huracán Twin Turbo X på halvmilen (804,67 meter) på Pikes Peak Airstrip i Colorado och de satte lätt ett nytt världsrekord. Med en vansinnig toppfart på 417,79 kilometer i timmen bildligt flög det galna bygget fram över sträckan på endast 14 sekunder.

Hur är det då möjligt med ökningen av effekt som är närmare 6 gånger mer än original? De har monterat en dubbel-turbo på 5,2-liters V10 motorn och all tänkbara komponenter har givetvis förstärkts för att klara av effektökningen. Det har en egen programvara och växellådan har förstärkts för att klara av kraften, minst sagt imponerande.

Det vore spännande att se hur den tar sig runt en bana med 3500 hästkrafter, är bilen över huvud taget hanterbar.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

8 Shares

Kommentarer