Mercedes 300 SL är en av världens mest eftertraktade veteranbilar. Man har nu hittat den 43:e tillverkade som har varit bortglömd

Normalt ser vi perfekta och välputsade bilar på Amelia Island Concours d’Elegance i Florida. Men i år fick vi se denna Mercedes 300 SL från 1954 som stämdes ut av Mercedes själva dessutom i en snygg patina.

Denna Mercedes 300 SL nummer 43 har tidigare visats i Hagertys Youtube-serie Barn Find Hunter. Spana in YouTube video här

Garagefyndet är nummer 43 av 1400 tillverkade Mercedes 300 SL med de klassiska måsvingedörrar “Gullwing” som blev bilens signum. Mercedes-Benz Classic Center i Irvine, Kalifornien, köpte bilen för ett hemligt belopp och ställde ut den på Amelia Island Concours d’Elegance en likadan 300 SL med nummer 44.

En snygg kontrast med en helt orenoverad bil bredvid en som var totalrenoverad i nyskick, kul att den gamla orörda bilen har fått så mycket uppmärksamhet.

Planen från Mercedes för deras 300 SL nummer 43 är inte utannonserat. De har monterat delarna som var bortplockade inför renovering som strålkastare, kofångare, kromlister och lite andra bortplockade delar.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar