Större turbo, dynamiska motorfästen och ett vassare avgassystem. Vad är haken?

När du köper en ny Porsche är tillbehörslistan enorm och man kan lätt lägga på ett par hundra tusen i extra tillbehör (om man har råd och det brukar man ha om man köper en ny Porsche). Ett tillbehör som du bör kryssa i om du skall köpa en ny Porsche 911:a Carrera S är deras nya S Powerkit.

Den ger din ”vanliga” Carrera S – som inte direkt slö från början – en uppgradering på närmare 30 hästkrafter. Effektökningen uppnås med nya turboaggregat, reviderad motorstyrning och ett nytt sportavgassystem med utblås i mitten (avgassystemet motiverar nästan att uppgradera din bil).

Med uppgraderingen får du totalt 444 hästkrafter, precis lika mycket effekt som i en Carrera GTS, så tillvalet känns som en ”no-brainer”.

Carrera S Powerkit innehåller även dynamiska motorfästen, som använder adaptiva dämpare för att hålla motorfästena mjuka i låga hastigheter och gör dem styvare upp dem vid höga hastigheter. Det får även en uppgraderat kylsystem till bromsarna, perfekt om du brukar rasta din 911:a på bana.

Så, vad är kostnaden då? Vi har inte hittat några svenska priser men om vi tittar på priser från Storbritannien beräknas uppgraderingen kosta ungefär 80 000 kronor, ett kap då du får samma effekt som en GTS.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar