Ginetta är ett gammalt klassiskt brittiskt bilmärke, nu lanserar de en ny superbil

Racerbilstillverkaren Ginetta från Yorkshire släppt bilder och detaljer för sin helt nya superbil. Den nya superbilen har lånat teknik från tävlingsbilen G60-LT-P1 LMP1. Endast 20 exempel kommer att tillverkas under första produktionsåret varav 60 procent redan är sålda.

Chassi består av en monocoque byggd i kolfiber och har en torrsumps 90-graders V8 på 6 liter som är framtagen ur ett aluminiumblock, tillverkat helt internt av Ginettas ingenjörer. Motorn levererar 600 hästar och har ett vridmoment på 700Nm, med en torrvikt på 1150 kilo torr ger det dig hisnande vikt effektförhållande på 545 hästkrafter per ton.

Motorn är kopplad till sexväxlad sekventiell manuell växellåda utvecklad av Ginetta. Bilen skall sakna elektroniska hjälpmedel då den sägs vara välbalanserad och lätthanterlig.

– Hmm 600 hästar och 1150 kilo kräver nog sin man

”Racing på högsta nivå har lärt oss att för att vinna måste du ha ditt bilkoncept och varje detalj vara exakt korrekt, och vi har tagit samma filosofi med vår första superbil”, säger Ginetta-ordförande Lawrence Tomlinson.

”Med ett tomt pappersark fick vi skapa en riktig racerbil med motorn i mitten med en carbon monocoque och aerodynamik från tävlingsbilen LMP en tävlingsbil för gatan helt enkelt vägen”

Det är onekligen en spännande bil, och den ser minst sagt speciell ut.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar