Nu finns Goodyear Eagle F1 SuperSport RS anpassat till Porsche 911 GT2 RS och GT3 RS

Efter att det nya Eagle F1 SuperSport-sortimentet lanserades, har nu Goodyear att Eagle F1 SuperSport RS homologerats för Porsche 911 GT2 RS och Porsche 911 GT3 RS för dimensionerna 265/35 ZR 20 (99Y) XL och 325/30 ZR 21 (108Y) XL.

Porsche Motorsports chefsingenjör Jan Frank kommenterar det nya däcket:

”Nya Goodyear Eagle F1 SuperSport RS har visat sig ge den höga prestandanivån som vi behöver. Goodyear har tagit fram ett utmärkt däck åt oss som passar perfekt för de extrema kraven från vår Porsche 911 GT2 RS”

Att sätta varvtider på Nardò Porsche-testbanan i Nardò i Italien var det sista utvecklingssteget för nya Eagle F1 SuperSport RS, som markerar Goodyears återkomst till UUHP-segmentet (Ultra Ultra High Performance).

Nick Harley, Managing Director Goodyear OE i EMEA-regionen:

”När vi utvecklade SuperSport RS drog vi nytta av vårt begåvade ingenjörsteam och våra utvecklingsanläggningar i världsklass för att konstruera ett UUHP-däck i toppklass. Däcket är utformat för att både förbättra prestanda och väghållningsegenskaper för de mest specialiserade fordonen på vägarna i dag och för produkterna som finns i fordonstillverkarnas utvecklingsplaner”

Homologeringen innebär att Porsche kommer att sälja N0-märkta Goodyear Eagle F1 SuperSport RS-däck genom sitt återförsäljarnätverk till ägare som söker prestanda och styrprecision på torrt väglag

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar