Goodyear kommer att leverera den senaste generationen Goodyear Eagle F1 SuperSport racingdäck i både slicks- och regnspecifikationer till 2020 WTCR säsongens första race

Goodyear har valts till officiell däckleverantör till WTCR – FIA World Touring Car Cup. Efter ett officiellt FIA-anbud har Goodyear ingått i ett partnerskap med tävlingsserien under de närmaste tre åren, det vill säga för säsongerna 2020-2021-2022.

2020 års WTCR-säsong består av tio lopp på tre kontinenter, och inkluderar lopp i Marocko, Ungern, Tyskland, Slovakien, Portugal, Spanien, Kina, Sydkorea och Macau, med finalen i Malaysia. Eventen inkluderar lopp i tre omgångar, vilket leder till en racingkalender med 30 lopp med hård konkurrens.

Goodyear kommer att leverera den senaste generationen Goodyear Eagle F1 SuperSport-racingdäck i både slicks- och regnspecifikationer med början från WTCR 2020-säsongens öppningsrace i Marrakech i april.

WTCR – FIA World Touring Car Cup arrangeras av Discovery-ägda Eurosport Events, administreras av FIA, och innehåller racingversioner av högpresterande produktionsbilar från tillverkare som Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai och Lynk & Co. Partnerskapet innebär också betydande synlighet för Goodyears varumärke vid båda racingeventen och i Eurosports mediekanaler.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar