Stig Blomqvist team gör en hjälteinsats i East African Safari Rally

I början av den senaste East African Safari Rally hade Stig Blomqvist (tillsammans med föraren Mattias Adielsson) skapat upp en bra ledning. De vann de första två dagarna, men vaknade på tredje dagen med en motor som inte mådde så bra.

Kolla in videoklippet där de byter motor i deras 911

Tuthill Porsche-rallyteamet var tvungna att att byta motor och växellåda för att kunna avsluta den veckolånga rallytävlingen.

Själv skulle jag inte klara av att byta en motor på 12 timmar, än mindre på 12 minuter. Förvisso har en 911 en luftkyld motor med minimalt antal anslutningar till vätska och annat, men ända 12 minuter. Dessa killar har koll på hur man byter en motor i en Porsche 911. En imponerande uppvisning av teamwork och uthållighet av Tuthill-teamet, imponerade.

Det var dock inte slutet på oturen i årets East African Safari Rally. Stig Blomqvist körde otroligt bra men hans växellåda låste sig och han fick bara i backväxeln. Eftersom han var mitt i en etapp var han tvungen att göra det galnaste vi någonsin hört, att slutföra rallyts resterande 11 mil baklänges.

Hatten av för legenden Stig Blomqvist som är en ikon inom rally, han vann bland annat East African Safari Rally 2015. Ni har bild från segern nedan.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar