Nu kommer även Husqvarna med en liten serie av deras ”2020 modeller”

KTM började trenden att släppa kommande års modell tidigare och tidigare, redan till sommaren kom nästkommande års modell. Sedan dess har de tagit det ett steg längre med att släpa en liten serie av 1/2 års modeller så att teamet kan tävla med kommande års motocross under hela säsongen.

Nu får vi då även en begränsad serie av 1/2 års modeller från Husqvarna så att de har sålts tillräckligt många så att de kan tävla med dem i Supercross serien och utomhus i US Nationals. Husqvarna kallar dem dock inte ”Factory” då de inte vill kannibalisera på ”storebrorsan” KTM, de heter istället 1/2 FC450 Rockstar Edition.

Men i alla fall du får en förmak på nästa års Husqvarna och de kan tävla med dem då de blir klassade och godkända.

Vad är då nytt på Husqvarna 2019 1/2 FC450 Rockstar Edition?

Precis som. hos TTM kommer vevstaken från F1 tillverkaren Pankl och du får blå nav (och nipplar) istället för orange, avgassystemet kommer från amerikanska FMF istället för Akrapovic.

Dynan kommer från Guts istället för elle Dalla Valle, och du får en blå styrkrona i CNC som offset går att justera mellan 20-22 mm istället för en orange och du får Rockstar dekaler istället för Red Bull.

2019 1/2 års Husqvarna FC450 Rockstar Edition ser riktigt het ut och gillar du vitt mer än orange skal du kanske sikta in dig på en om du hinner köpa ena innan de tar slut.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar