Jaguar lanserar Reborn i april på Techno-Classica mässan i Essen, Tyskland. De börjar med en av tidernas mest legendariska bilmodell – ikoniska Jaguar E-type.

E-type Reborn kommer att sälja restaurerade klassiska E-typer, inte tillverkade i något skjul utan i Jaguars egna anläggningar med godkända delar och deras klassiska arv. Den första bilen kommer nu år efter Land Rover Classic Visade upp den serie 1 Reborn, Följt tidigare i år av Range Rover Reborn

Jaguar Classic säljer redan äldre modeller – i en helt ny fabrik byggs i XKSS racerbil och E-type Lightweight som har visat sig vara mycket framgångsrikt. Men de var tekniskt sett nya bilar byggt på de ursprungliga modellerna, men Reborn restaurerar befintliga bilar som köps av Jaguar Classic teamet som återskapar dem till absolut högsta möjliga standard. Jaguar Classic beskriver sig själva som ‘councours-winning’ och ‘absolutely authentic’.

Jaguar Classic kommer att behålla så mycket som möjligt från originalet som möjligt snarare än att ersätta med nya delar. Men vissa eftergifter till säkerhet och livslängd har gjorts – Vissa karossdelar ersätts med nya som skall tåla rost bättre och de delar som är kritiska för säkerheten är också utbytta.

Bilarna moderniseras även med förbättrad kylning, bättre bromsar och en växellåda som är helt synkroniserad. Förvänta dig inte att Jaguar Classic kommer att montera en modern pekskärm huvudenhet eller luftkonditionering.

Det kommer att tillverka tio stycken Jaguar Reborn E-typ från serie 1 ombyggda till 1960 specifikation. Priset är ”beroende av specifikation, men räkna med att du får betala minst 3 miljoner kronor om du vill ha en ”ny” E-type.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar