En Jeep som går på EL kan aldrig vara fel…

Renegade 4xe och Compass 4xe är Jeeps första elektrifierade modeller för Europamarknaden som är fyllda av miljövänlig teknik. De kan köras på enbart el vilket gör modellerna idealiska för stadskörning och för att pendla med till jobbet enbart med eldrift och som hybrid får man mer effekt.

Ett batteri på 11,4 kWh tillsammans med en elmotor på 60 hk ger en räckvidd på ca 50 kilometer trots plug-in hybrid tekniken är det fortfarande 100 procent Jeep med fyrhjulsdrift. Två elmotorer med ”Powerloop” gör att fyrhjulsdriften alltid är tillgänglig för att tryggt kunna klara av svåra körförhållande och extremt underlag.

4xe tekniken förbättrar även prestandan som ökar till 240 hästar med en topphastighet på 130 km/t med eldrift och 200 km/t med hybriddrift och optimerar bränsleeffektiviteten till cirka 2 liter/100 km förbrukning med hybriddrift.

Både Renegade 4xe och Compass 4xe kommer till Europas Jeep-återförsäljare under september och finns tillgängliga i tre utrustningsnivåer – ’Limited’, ’S’ och ’Trailhawk’ och med två effektnivåer – 190 eller 240 hk. Utrustade med teknik och säkerhetsfunktioner, e – drift och laddningslösningar via easyWallbox för hemmet och offentliga platser.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar