Kenth Öhlin, grundaren av Öhlins Racing, säljer sin majoritetsandel till Tenneco

Fortune 500-företaget Tenneco har köpt Öhlins Racing av Kenth Öhlin som grundades under 70-talet då han revolutionerade fjädringen inom cross. Företaget har vuxit från crossmarknaden till att bygga extremt bra fjädring till all motorsport med en närvaro i 50 länder med 300 VM-titlar.

Kenth Öhlin kommer att sitta kvar i styrelsen som minoritetsägare. Köparen är amerikanska företaget Tenneco som med sina 93 fabriker och 31 000 anställda säljer delar till eftermarknaden (Marzocchi är troligtvis de mest kända varumärket för MC-förare). De har stora kunder som Audi, Ford, Honda, Nissan, Suzuki och Volvo som använder deras sortiment.

– Efter att ha funderat på båda företagens styrkor gjorde jag mitt livs svåraste beslut – att sälja mitt livsverk. Jag är helt övertygad om att vi kommer utvecklas väldigt positivt i framtiden och att Öhlins kommer dra nytta av de möjligheter som öppnar upp sig med Tennecos intågande, kommenterar Kenth Öhlin.

Kenth Öhlin startade företaget 1976 inom motocross och efter alla framgångar inom racingen klev Yamaha in som delägare 1986. För nio år sedan köpte Kenth Öhlin tillbaka 95 procent av aktierna av sitt företag från den japanska motorcykeljätten.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar