Maktkampen mellan Kina och USA kör på för fullt

Kina och USA möttes i Alaska för några dagar sedan med syftet att de båda länderna skulle kunna närma sig varandra. Det slutade med hårda ordväxlingar där Kina och USA munhöggs istället. De båda länderna har inte särkilt stor tillit till varandra.

Kriget fortsätter med vidare avspärrningar mellan de båda länderna. Enligt Reuters ska Kina ha förbjudit bilar från Tesla militärbaser och andra militära anläggningar. Under förra veckan ska kinesiska myndigheter ha meddelat personer som rör sig inom och runt militärbaserna och gett direktiv att alla Tesla måste parkeras utanför områdena.

Grunden till förbudet är alla de kameror som finns på bilarna från Tesla med kameror som spelar in det som pågår runt bilen, inte bara när bilarna körs utan även när de står parkerade. Det är det så kallade Sentry Mode som finns på bilarna från Tesla och kamerorna ses som ett säkerhetshot.

Kina är en viktig marknad för Tesla. Under 2020 såldes det ca 150 000 bilar från Tesla i Kina, det är ganska många bilar som begränsas i sin framfart med begränsningarna. Model 3 har byggts ett tag i Kina, och nyligen inleddes även produktionen av Model Y.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar