KTM har på kort tid blivit världens hetaste tillverkare av MX och Enduromotorcyklar

Men KTM nöjer sig inte med att ha de vassaste motocross, enduro och adventurehojarna. De vill även bli bäst på landsvägssegmentet med de hetaste sporthojarna och ett sätt att komma dit skulle kunna vara att köpa det heta motorcykeltillverkaren Ducati.

I en intervju med det tyska Speedweek säger Stefan Pierer ägare och VD för KTM

”Ducati är det enda varumärket som passar oss”

När Stefan Pierer klev in och köpte KTM 1992 hade de endast ca 100 anställda och sålde runt 6000 motorcyklar om året. Idag sysselsätter österrikiska KTM omkring 5000 personer, de äger även fjädringstillverkaren WP och de köpte upp svenska Husaberg (som de har lagt ned) samt anrika Husqvarna.

Stefan Pierer har haft en tydlig vision och har lyckats bygga upp företaget till världens främsta inom motocross och enduro och de kör även det prestigefyllda MotoGP.

Frågan är om Stefan Pierer kommer att lägga ett bud på Ducati för att bygga vidare på visionen.

”Jag har ett känslomässigt förhållande till Ducati. Ducati är Ducati, det finns inget mer att säga om det. Det enda märket som passar oss är Ducati. Allt annat kan du glömma. MV Agusta är för litet.”

KTM och Ducatis nuvarande ägare Audi levererar idag motorerna till den nakna sportbilen X-Bow från KTM så de har redan en etablerad relation.

Stefan Pierer fick frågan om KTM har det kapital som krävs

”Audi kan snart ha andra prioriteringar än motorcykeltillverkning på grund av dieselaffären och utvecklingen av elbilar. Ducati är som Ferrari inom motorcykelindustrin. Givetvis skulle det vara intressant att ha ett sådant varumärke i vår koncern.”

KTM har redan planer på att bli den tredje största motorcykeltillverkaren efter Honda och Yamaha senast år 2020, att köpa Ducati skulle snabba på denna utveckling och KTM skulle bli en av världens hetaste motorcykeltillverkare med de bästa varumärkena i respektive segment.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar