8 Shares

Troligtvis världens mest onödiga kombination, en superbil med prestanda över 300 kilometer i timmen som även är en cabriolet.

Vill du ha en superbil och dessutom vill åka nedcabbat, så är McLaren 570S Spider bilen för dig. Det är den fjärde bilen i McLarens Sport Series-serie – vid sidan om 540C, 570S Coupe och 570GT – som dessutom tar dig upp till 315 kilometer i timmen utan tak (så håll i hatten).

Taket är en tvådelad hardtop, byggd av lätta kompositpaneler likt den i 650S Spider och 675LT Spider-modellerna. Så konstruktionen är beprövad och den fungerar.

Du trycker helt enkelt på en knapp och den hopfällbara hardtoppen öppnar eller stänger sig på endast 15 sekunder vid hastigheter upp till 40 kilometer i timmen, det finns så klart en vindavledare som kan höjas eller sänkas med taket uppe.

Det finns en fördel med att åka en superbil med öppet tak, du kan höra vrålet från motorn. 570S Spider – som alla moderna konvertibla superbilar – lider inte av någon förlust i prestanda. Trots att cabben är 46 kg tyngre än Kupémodellen.

Med sin 3,8-liters dubbel turbo V8:a med 562 hästkrafter och 442lb ft vridmoment tar den dig från 0-100 kilometer i timmen på bara på 3,2 sekunder.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

8 Shares

Kommentarer