Stefan Pierer om är VD för KTM säger att de kommer att använda ingenjörer från Red Bulls Formel 1-team i 2023 års MotoGP

KTM körde sin debut i MotoGP 2017 med ett fabriksteam innan man expanderade med ett samarbete med Tech3 under 2019. Under sex säsonger har KTM gjort stora framsteg med sex segrar tillsammans med förarna Miguel Oliveira och Brad Binder.

Men KTM jagar fortfarande sina europeiska rivaler Ducati och Aprilia i MotoGP, den sistnämnda gjort mycket stora framsteg senaste två säsongerna med sin RS-GP.

Aprilias framgång beror till till sor del till VD Massimo Rivola som tillträdde 2019 – efter att ha varit sportchef på Ferrari i F1, samt ha arbetat Toro Rosso och Minardi – han har format sitt team genom att anställa talanger från F1.

Aprilias F1-ingenjörer hjälpte till med utvecklingen med ett par av MotoGP:s viktigaste tekniska frågor, aerodynamik och livslängden på däck.

För närvarande ligger Aprilia trea i konstruktörsmästerskapet bakom Yamaha och är tvåa i MotoGP mästerskapet med Aleix Espargaro som har kört hem 168 poäng under säsongen, KTM hittar vi först på sjundeplats med Brad Binder på 107 poäng.

KTM-chefen Pierer är imponerad av Aprilias tillvägagångssätt och han planerar att använda det österrikiska varumärkets nära kopplingar till Red Bull i F1 under 2023.

Bild KTM

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar