KTM har bekräftat att de kommer att lansera nya 2018 års tvåtakts enduro-motorcyklar med insprutning till sommaren.

Efter många offentliga tester, däribland under november i tävlingen Roof of Africa, är KTM redo att lansera sina 250cc och 300cc tvåtakts motorcyklar med insprutning. Endurocyklarna KTM 250 EXC TPI och KTM 300 EXC TPI kommer att introduceras som en del av 2018 års line-up.

”Vi har gjort omfattande tester och överväganden under vår utveckling, vi är mycket taggade att ta detta steg med en världsnyhet.”

Det är ett stort steg inom detta segment kommenterar Joachim Sauer Product Marketing Manager KTM.

”Vi ser verkligen fram emot att lansera nya 2018 KTM 250 EXC TPI och KTM 300 EXC TPI i maj.”

”I Europa kommer cyklarna till återförsäljaren i början av sommaren. I USA och Kanada, kommer nya 2018 KTM 250 XC-W TPI kommer att finnas i mycket begränsat under hösten.”

Som marknadsledare inom detta segment – tror KTM att ny 2-taktsinsprutningsteknik, så kallad TPI (Transfer Port Injection är revolutionerande. Mer information kommer att finnas tillgänglig under de internationella lanseringen, som börjar den 15 maj.

”Detta är en oerhört spännande utveckling för KTM”, fortsatte Joachim Sauer, KTM Product Marketing Manager.

”Vi har utvecklat två-takts bränsleinsprutning under en längre tid. Vårt mål var att skapa konkurrenskraftiga motorcyklar med alla fördelarna med bränsleinsprutning, som skall passa in i vårt READY TO RACE mantra.”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar