Vill du ta bilen till banträffarna? Spana in nya KTM X-BOW GT-XR

KTM är tillbaka med X-BOW GT-XR anpassad för snabba banvarv med en 2,5 liters femcylindrig motor från Audi. KTM kallar X-BOW GT-XR för en ”kompromisslös supersportbil” och vikten på låga 1 130 kg i kombination med 395bhp borgar för bra prestanda.

Vilten har hållits nere med hjälp av mängder av kolfiber och konstruktionen består av en monocoque i just kolfiber som tål ungefär sex gånger sin egen vikt. Vi hittar även monoblock bromsok i aluminium och stolar i kolfiber utrustade med fyrpunktsbälten.

Karossen har stor splitter på framsidan, enorma luftutsläpp bakom framhjulen, luftintag framför bakhjulen, fjädringen får hjälp av aerodynamik med en stor bakre diffusor och vinge bak för att hålla marktrycket nere för snabb kurvtagning.

Trots anpassning för bana finns 160 liters bagageutrymme där du kan ha hjälm raceställ. Det får även ”lyx” som AC, backkamera, två USB-C-anslutningar och Bluetooth-anslutning.

Prislappen ligger på runt mastiga 2,5 miljoner kronor så troligtvis är det bara hardcore förare som gillar att lägga snabba varv på banor som kommer att köpa denna #ReadyToRace maskin. 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar