Här har ni det svenska teamet i Lag-VM under årets Supermoto of Nations

I år kör vi Lag-VM i Supermoto igen då det blev inställt på grund av Corona 2020. Vi har ett superstarkt lag som har målet att ta bättre placeringar än man har gjort vid tidigare Supermoto of Nations. Tävlingen är ett tvådagars race i Carole, Paris där alla länder skickar sina tre snabbaste förare.

De förare som kommer representera Sverige är

Hampus Gustaffson #146 som i helgen körde hem ännu ett SM guld i Supermoto och han ligger för närvarande på en hedrande 5:e plats i det stenhårda Tyska mästerskapet. Han är en av de snabbaste förarna i världen just nu.

Fredrik ”Biffen Eriksson #14 veteranen i gänget som har kört SM i drygt 15 år och har 10 SM titlar i sitt bälte om jag inte minns fel, han saknar ännu den åtråvärda guldpokalen. Biffen har kört EM med legendaren Lazzarini och har bra rutin för racet.

Thomas Gillisson #415 årets ”comeback” kom tillbaka till årets Supermoto SM och visade bra fart direkt och avancerar kontant. Även Thomas har lång tävlingsrutin då han har kört Enduro SM under flera år som är stenhårt.

Lagkapten för de snabba förarna är Peter Mackhé #49 som kommet fixa allt det administrativa och stötta laget under helgen

Alla förare är laddade till tänderna och har har tid på sig att träna ihop och testa inför årets Supermoto of Nations som går av stapeln 18-19 September utanför Paris…

Bild Annie Sjögren

 

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar