Denna klassiska Lamborghini Countach LP400 har haft många skepnader under åren

Bilen såldes ursprungligen som en av de få högerstyrda Countach LP400 i Austrailen 1977 och såldes kort därefter till Rod Stewart som körde den under sin turné i landet. Efter det tog han med den hem till Los Angeles.

Efter det började konverteringar av alla dess slag. Man flyttade ratten till vänster sida och den fick skärmbreddare och vingar för att efterlikna SS modellen med Campagnolo guld hjul.

Efter det kapades taket till en Targa då Rod Stewart ville ha en öppen bil att glida runt i. 1987 åkte bilen med men till Storbritannien där den stannade i Rods ägor fram till 2002 då den såldes vidare.

Den nya ägaren ville ha bilen i originalskick och restaurerade den återigen 2013 till originalskick med tak utan skärmbreddare, guldfälgar och vingar, men ratten fick sitta kvar på vänster sida. Så nu står den återigen i klassiskt LP400 skick till salu.

Frågan om resan med Rod Stewart och alla ombyggnationer ökar värdet, eller om det rentav raserar värdet då den har varit utan tak och misshandlats med andra modifieringar? Den gick för 775 625€ bedöm själva

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar