John McGuinness är legendarisk i Isle of Man TT – nu har han skrivit på för Norton och de satsar på att vinna den prestigefyllda tävlingen.

23-faldiga Isle of Man TT Race vinnaren John McGuinness har skrivit på för Norton fabriksteamet för RST Superbike och PokerStars Senior TT tävlingarna på 2018 Isle of Man TT Races som sponsras av Monster Energy.

McGuinness ansluter sig till 2015 års British Superbike Champion Josh Brookes i ett tvåmanslag med den senaste specifikationen av Norton ’SG7’ -maskiner, som bygger på företagets flaggskepp V4 RR-cykel.

McGuinness vann senast Superbike-klassen 2015, han vann PokerStars Senior TT. Han satte även ett nytt rekord med en vaxvits på 213,5 kilometer i timmen i snitt runt den legendariska banan, vilket fortfarande är hans snabbaste varv runt Mountain Course.

Han tog podium i både 2016 RST Superbike och PokerStars Senior TT men missade förra årets TT-tävlingarpå grund av allvarliga skador, vilka han fortfarande återhämtar sig från. Men han förväntar sig att vara tillbaka till full form för sin TT debut med Norton i juni.

McGuinness har haft en anmärkningsvärd TT-karriär och är två efter Joey Dunlop i antal TT-segrar och är en av legenderna i TT-racing. Hans karriär har nu sträckt sig i över tjugo år. Han började tävla 1996 och var då den bästa och snabbaste nykomlingen i 250cc TT Race och hans namn har sedan dess blivit synonymt med Isle of Man Mountain Course.

Han har stått på Isle of Man TT-podiet med ett rekord på 46 gånger av 78 tävlingar. Vi är övertygade om att han kan ta hem ännu en seger med ikoniska Norton.

John McGuinness har kommenterat årets satsning…

”Jag ville inte avsluta min karriär på grund av en skada, men sanningen är att jag inte visste huruvida jag skulle kunna komma tillbaka eftersom jag inte visste i vilken form jag skulle vara i. Just nu går det bra. Jag känner mig mycket skarpare och mitt huvud är i redo att börja gå. Planen är att få bort den externa fixatorns runt mitt ben i slutet av denna månad och därefter kan vi börja testa motorcykeln.”

”Jag behövde en injektion av entusiasm och jag har hittat den med Norton. Från den första gången jag träffade Stuart (Garner) kände jag hans passion. Jag Steve Hislop vinna TT på en Norton 1992 och det var mäktigt. Alla kommer ihåg det! Det kommer att bli mycket jobb, men jag har tittat på många YouTube-videor på motorcykeln i aktion, jag tittade på den i fjol. Det är tydligt att det är en väldigt snabb och kapabel motorcykel.”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar