Legendariska Alfa Romeo Giulia GT Junior återuppstår som elbil

Det är svår att inte tycka om gamla klassiska Alfa Romeo Giulia GT Junior eller ännu hellre den värsta GTA modellen i aluminium som var byggd för racing. Nu har Totem Automobilis satt tänderna i den för att ge den nytt liv som elbil.

Myten återuppstår, välkommen tillbaka Giulia GT säger Totem Automobilis

Det är populärt med elektriska konverteringar av gamla klassiska bilmodeller. Tomtem Automobili har tagit legendariska Alfa Romeo Giulia GT Junior som objekt för att bygga världens coolaste elbil.

Man kommer tyvärr inte få höra mullret från Alfa Romeos klassiska fyrcylindriga aluminiummotor, den har ersatts av en elmotor på 518 hästar. Bensintanken har ersatts med ett batteri på 50,4 kWh av lättviktstyp som inte väger mer än 350 kg. Den ”nya” Bertone Alfan har fått häpnadsväckande prestanda, 0-100 km/h avverkas på 3,4 sekunder.

Räckvidden är riktigt bra med 32 mil, antagligen beräknat på normal körning, batteriet går även att snabbladda.

Bilen är byggd på klassiska Alfa Romeo Giulia GT Junior som tillverkades mellan 1963 till 1975. Totem Automobilis plockar ned bilen i beståndsdelar och bygger en ny bil, endast 10 procent av chassit är kvar när man gjort plats för batterierna. Bilen är styvare än original för bättre väghållning och för att klara av vikt och den brutala effekten.

Det mesta av karossen tär byggt i kolfiber för att hålla nere vikten och man monterar nya snygga LED-strålkastare i Alfas klassiska design. Interiören är i klassisk retrostil med digitala instrument och så klart ett infotainment-system.

Man skulle visa upp GTelectric på Goodwood-festivalen, men då den är inställd på grund av coronavirus, får vi hålla till godo och njuta av bilderna tills den dyker upp live.

Totem Automobili håller till i Marcon utanför Venedig i Italien som drabbats hårt av Corona så risken är att lanseringen fördröjs.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar