Marie Dellbrant är ny marknadsdirektör för BMW i norra Europa

Då fordonsbranschen står inför sin största och viktigaste förändring någonsin tillträder Marie Dellbrant som marknadsdirektör för BMW i norra Europa för att stärka och utveckla varumärket. Marie tar även plats i ledningsgruppen för BMW där hon kommer ansvara för produkt, pris och marknadsföring.

Fordonsbranschen genomgår sin just nu den största och viktigaste förändringen med omställningen till klimatsmart mobilitet. De flesta tillverkare arbetar för att utveckla ett elektrifierat och mer hållbart modellutbud och tävlar om att vara det bästa valet för den medvetna konsumenten.

Vissa tar arbetet steget längre. I juli presenterade BMW Group 2030 års strategiska riktning i kampen mot klimatet. I den nya strategin är hållbarhetstänket invävt i hela livscykeln; från leveranskedja genom produktion till användarfas. BMW Group:s hållbarhetsfokus har nu lett till att man utsetts till världens mest hållbara biltillverkare 2020 i Dow Jones Sustainability Indices.

Även BMW:s varumärkesarbete har prisats och i Interbrands årliga rakning av globala varumärken rankades BMW som världens 11:e starkaste varumärke. För att stärka varumärket ytterligare i norra Europa tillträder nu Marie Dellbrant som ny Brand Management Director, med ansvar för produkt, pris och marknadsföring.

– Jag är otroligt glad, förväntansfull och ödmjuk inför det nya uppdraget. Här finns mycket att göra och redan 2021 har vi som mål att cirka 70 procent av vår nybilsförsäljning i regionen ska vara laddbara bilar. I detta kommer kontinuerligt arbete med innovation och digitalisering vara lika avgörande för BMW Group som företag, som mig i denna roll, säger Marie Dellbrant, Brand Management Director, BMW norra Europa.

Marie har varit en del av BMW Group i nära 24 år. Nästan lika många år som länder hon kört igenom på motorcykel. Marie kommer senast från rollen ansvarig för BMW:s marknadskommunikation i norra Europa.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar