Det är hårda grabbar som kör i MotoGP

Marc Marquez är redo att köra nästa race bara några dagar efter operation. Cal Crutchlow, Marc Marquez och Alex Rins var tvungna att genomgå ett läkartest innan de fick klartecken att köra. Alla tre har fått godkänt att köra och kommer att försöka åka för att se om det funkar.

Cal Crutchlow fick en fraktur i hans vänstra scaphoid (ett ben inne i handen) i en krasch under söndagsuppvärmningen på Jerez förra veckan men nu ska den vara på plats.

Scaphoiden kommer att göra ont, borde han inte ha för många problem med att köra race, eftersom skadan är på hans vänster hand och inte sin höger då all hård inbromsning belastar höger hand.

Alex Rins fick sin högra axel ur led med en knäckt sin humerus då han stöp hårt i en sväng under kvalet. Alex Rins behövde inte genomgå någon operation och har fått intensiv behandling för att vara redo till Jerez.

Suzuki Ecstar-åkaren fick en del ligamentskador och det kommer att avgöra hur det går att köra.

Marc Marquez fick en fraktur i humerus i hans högra överarm när han kraschade under racet och fick framhjulet på sin Repsol Honda RC213V som träffade armen när han och hans cykel gick omkull i gruset.

Till en början fruktade läkarna att han hade lidit nervskador, men det visade sig inte vara fallet. Marquez har genomgått en operation för att sätta tillbaka benet i en titanplatta för att fixera benet under tisdag och beslutade sig på onsdag kväll att försöka köra race.

Även om läkarna gav honom honom klartecken att han är ”medicinskt lämpad att tävla” en bedömning att han har tillräckligt med styrka i armen för att kontrollera cykeln tillräckligt för att han inte utgör en fara för sina konkurrenter. Men det kommer att vara tufft att köra race. Banan i Jerez kommer kännas för Marquez och hans skadade högra arm.

Vi får se hur det går för Rins, Crutchlow och Marquez idag.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar