I helgen tog Maverick Viñales hem segern på Phillip Island i Australien för Movistar Yamaha MotoGP efter en lång tid

25 lopp utan vinster för Yamahas fabriksteam eller ett år, fyra månader, tre dagar för att vara närmare exakt. Så länge har Yamaha väntat på en MotoGP-seger. Maverick Viñales visade sig dessutom vara riktigt snabb under hela helgen.

Maverick Viñales avslutade inte ett enda pass utanför de tre bästa på Phillip Island och när han tog ledningen var det ingen som kunde stoppa hans framfart innan målflaggan föll.

När det var fyra varv kvar att köra hade han en ledning på fyra sekunder. Men Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) och Andrea Dovizioso (Ducati Team) knappade in på Maverick Viñales med sina snabba varvtider i slutet, hans ledning var bara 1,8 sekunder när det var två varv kvar av racet. Maverick Viñales tog segern före Andrea Iannone som var tvåa med sin Suzuki följd av Andrea Dovizioso.

Alvaro Bautista (Ducati) körde i mål som fyra och Suzukis Alex Rins kom in på en femte plats och Maverick Viñales teamkollega Valentino Rossi som sexa på hans Yamaha. Jack Miller (Ducati) körde in på en 7:e plats, Franco Morbidelli (Honda) slutade på en 8e plats, Aleix Espargaro (Aprilia) tog ):e platsen före Bradley Smith (KTM) som var 10:a.

Marc Marquez är redan klar som MotoGP-mästare 2018 så nu återstår bara att kämpa om resterande placeringar i mästerskapet.

Med två deltävlingar kvar att köra ligger Andrea Dovizioso 2:a med sina 210 poäng, före Valentino Rossi som är 3:a med 195 poäng. Maveric Vinales ligger på en 4:e plats med 180 poäng, och Cal Crutchlow på 5:e plats med 148 poäng.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar