MC och Mopedförsäljningen trotsar Corona

Motorcyklister bejakar livet i pågående Convid19 epidemi och man fortsätter köpa tvåhjulingar till skillnad mot bilbranschen. Antalet nyregistrerade tvåhjulingar ökar under årets fem första månader med 5 procent för motorcyklar och hela 15 procent för mopeder.

Siffrorna är extra starka när vi tar hänsyn till att vi haft en sämre vår än 2019, två färre registreringsdagar jämfört med maj förra året och naturligtvis den stora osäkerhet Coronapandemin skapat, säger Niklas Kristoffersson, vd Moped- & mc-branschen, i en kommentar.

För maj månad visar förvisso siffrorna på en viss nedgång med 5 % respektive 8 % men nedgången ligger helt och hållet under månadens inledning och vände den sista veckan där uppgången istället är 12% för motorcyklar respektive 23% för mopedsegmentet jämfört med samma datum färra året.

Med en extra osäker och stökig omvärld såväl som hemmamarknad är vi stolta över de ansträngningar distributörer och handlare lagt ner för att kunna visa upp dessa fina siffror, fortsätter Niklas Kristoffersson.

Nu när våren äntligen slagit igenom i hela landet med sommarvärme på sina håll ser vi fram emot högsäsongen och att få fortsätta leverera fordon, service och tillbehör till marknaden, avslutade Niklas Kristoffersson.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar