1 Shares

AMG och Mercedes ger sig in i hyperbilskampen.

Det här är Project One med en V6 turbohybrid F1-motor framtagen med Lewis Hamilton. Detta är AMGs försök att vinna hypercar tävlingen. Motorn är en 1,6 liter som varvar till 11 000 rpm effekten med hybriddrift överstiger 1000 hästkrafter och topphastigheten passerar 350 kilometer i timmen.

Project One kommer skall ta sig från 0 till 200 kilometer i timmen på mindre än sex sekunder. En Bugatti Chiron skall klara denna sprint på 6,5 sekunder.

Projektet är troligtvis ett av de mest avancerade hitintills. Den turboladdade V6-motorn har en elektrisk motor inbyggd i turboladdaren för att eliminera turbolagg, en annan 160bhp e-motor sitter på vevaxeln. Ytterligare två 50.000 rpm, två 160 hästars elmotorer driver oberoende på vardera framhjul.De främre motorerna tillåter också ett EV-läge med nollutsläpp,du kan köra på endast el och AMG-hyperbil blir då framhjulsdriven (som i EV-läget i en BMW i8).

AMG säger att turbo V6-motorn har överlägsen gasrespons jämfört med en V8-motor, eftersom turbons avgas- och kompressorturbiner arbetar med F1-energisystem, kallat Motor Generator Unit – Heat (MGU-H). Det är den fjärde elektriska maskinen på bilen. När motorn inte levererar full kraft driver turboen en generator monterad på turboaxeln. Golv gasen och generatorn vänder sig till en motor, och spolar turboen för omedelbar respons.

Med hjälp av kolfiberbromsarna återvinns 80 procent av kraften till bilens strömförsörjning, så att batteriet laddas till nästa raka. Det är den här ultra-effektiva filosofin från Formel 1 som AMG nu skall vinna hyperbilskampen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

1 Shares

Kommentarer