Mercedes G-klass paketerad i det anrika Maybach med AMG V12-motorer och dessutom som cabriolet, kan det bli bättre.

Klart att man skall stoppa ned en en stor AMG V12 motor i G-klass och klä inredningen med läder och lyx i överflöd. Lyxåket är drygt 5 meter lång och 2,2 meter hög, föraren och framsätespassageraren får ett ordentlig tak, medan de bakre passagerarna får en elektriskt cabriolet och trycker man på en knapp åker en glasvägg upp skiljer främre och bakre passagerare (perfekt om man skall ha hemliga samtal i det fria). Ett tryck till och glaset går från genomskinlig till skuggigt.

V12-turbomotorn på 6,0 liter som levererar 630 hästkrafter och 1 000 Nm i vridmoment vilket borgar för bra prestanda för den som gillar att gasa.

Men det är där bak som man skall färdas i denna korsning mellan en limousin och en SUV, de bakre stolarna kommer från S-klass. Vilket innebär att du kan sitta helt tillbakalutad, med massag inbyggt i stolarna program med förfriskningar antingen nerkylda eller varma. Så klart finns det en ”bekväm skrivyta” om du skall arbeta.

Det kommer endast byggas 99 av dessa Mercedes-Maybach G650 Landaulets, för en ospecificerad summa pengar. Räkna med att det kommer att bli en stor, ospecificerad summa pengar.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar