Sverige-turnén med Mustang Mach-E Electric

På måndag drar Sverige-turnén Mustang Mach-E Electric Tour igång, det är första gången någonsin som svenska kunder ges möjlighet att uppleva Fords nya elbil på svensk mark. Turnén pågår fram till sista mars och kommer besöka 45 platser runt hela Sverige, från Ystad i söder till Umeå i norr.

Intresset kring Fords nya elbil Mustang Mach-E har varit enormt i Sverige. Sedan bilen offentliggjordes i Norge i slutet av 2019 har det strömmat in intresseanmälningar och frågor kring bilen, främst rörande när den blir tillgänglig för provkörning.

För att möta detta stora intresse och för att ge svenskarna en smak av Fords i särklass mest avancerade och elektrifierade personbil, arrangerar man nu en nästan två månader lång Sverigeturné vars syfte är att låta så många som möjligt uppleva bilen – givetvis under covid-19-säkra förhållanden.

Turnén kommer att besöka 45 platser i Sverige med start i Stockholm den 8 februari, närmare bestämt Hedin Bil i Akalla. Turné-stoppen sker hos Fords återförsäljare ute i landet dit man kan komma och se och, i vissa fall, provköra bilen.

Du hittar turnéplan med aktuella stopp här

– Det känns otroligt kul att vi äntligen kan låta svenska kunder provköra nya Mustang Mach-E. Intresset har varit överväldigande där vi i princip varje dag får förfrågningar om att provköra bilen så det blir kul att nu kunna svara upp mot det. Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och testar bilen, och vi har vidtagit flera åtgärder för att göra provningarna så säkra som möjligt ur covid-19-synpunkt, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Fords målsättning är att sälja 3 000 bilar under 2021, och bilen säljs i fyra versioner enligt nedan:

• RWD Standard Range 574 900 SEK upp till 440 km räckvidd

• RWD Long Range 649 900 SEK upp till 610 km räckvidd

• AWD Standard Range 644 900 SEK upp till 400 km räckvidd

• AWD Long Range 734 900 SEK upp till 540 km räckvidd

Bilar kommer börja levereras till svenska kunder under det andra kvartalet i år.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar