Ford GT är en sjukt cool superbil som inte ska stå i ett garage och samla damm

Trenden att ”samla på bilar” har gått för långt. När man köper en av de coolaste bilarna som som fanns att köpa 2006 och ställer den i garaget som en investering utan att köra den över huvud taget då kryper det i gasfoten på vilken biltokig person som helst.

Ford GT kom 2005 som en hyllning till deras Le Mans segrar under 1960-talet. Den har en snygg klassisk design som flirtade med legenderna från 1960 som var en analog superbil med en 5,4-liters V8 med kompressor som levererade 550 hästar och ett vridmoment på och 500lb ft vridmoment till bakhjulen via en sexväxlad manuell låda.

En sån här bil förtjänar att köras den ska inte stå i ett garage med en toppfart på 330 kilometer i timmen och en acceleration från 0-100 kilometer i timmen på 3,3 sekunder ber den om att köras.

Denna bil har alla tillval. De ikoniska GT ränderna, röda bromsok, snygga smidda BBS-hjul och McIntosh-radio mmmm.

Är du sugen på att denna superbil har stått still i 13 år och bara har 11,7 miles på mätaren, då har jag goda nyheter.

Bilen är för närvarande till försäljning hos RM Sothebys men den lär tyvärr bli dyr (då ingen har kört den). Den beräknas säljas för mellan 280,000 till 340,000 dollar vilket motsvarar mellan 2,7 till 3,2 miljoner svenska kronor. Gillar du inte den röda färgen finns det blåa, gula, vita, svarta, grå till salu här hos Hemmings i samma prisklass…

Snälla förbarma er om denna nya Ford GT – köp den och kör den för guds skull.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar