Polaris Industries Inc har aviserat att företaget kommer att avveckla Victory Motorcycles och all dess verksamhet. De kommer dock att fortsätta att leverera reservdelar till alla motorcyklarna 10 år framåt, samt stå för service och garanti till alla Victory-återförsäljare och ägare.

Måndagens tillkännagivande uppges inte påverka några andra av Polaris affärsenheter

”Detta var en otroligt svårt beslut för mig, mitt team och Polaris styrelse”, säger Polaris Industries styrelseordförande och VD Scott Wine. ”Under de senaste 18 åren har vi inte bara investerat resurser, men våra hjärtan och själar, i att skapa Victory Motorcycles varumärke, och vi är exceptionellt stolta över vad vårt team har åstadkommit. Sedan starten har våra team designat och producerat nästan 60 olika Victory-modeller som har hedrats med 25 av branschens främsta utmärkelser. Den erfarenhet, kunskap, infrastruktur och kapacitet vi har byggt under dessa 18 år har gett oss förtroendet att förvärva och vidareutveckla Indian Motorcycle”

Flera faktorer uppges ligga bakom måndagens tillkännagivande. Victory har kämpat med att etablera de marknadsandelar som krävs för att lyckas och vara lönsamt. Det ökade konkurrenstrycket på den utmanande motorcykelmarknaden har ökat för varumärket.

Med tanke på de betydande investeringar som krävs för att lyckas med att lansera nya globala produkter för att möta de förändrade behoven hos konsumenterna och med tanke på den starka utvecklingen samt tillväxtpotentialen med varumärket Indian, har beslutet att fokusera Polaris framtida investeringar blivit klart tydligt.

”Detta beslut kommer att förbättra lönsamheten för Polaris och vår globala motorcykel-affärsverksamhet, och kommer att väsentligt förbättra vår konkurrenskraft i branschen” säger Scott Wine.

Polaris har meddelat att företaget kommer att lägga sina resurser och fokusera på att utveckla och tillverka framtidens Indian-motorcyklar, med fortsatt bas vid Spirit Lake, Iowa medan produktionen av Slingshot fortsätter vid Huntsville, Alabama.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar