8 Shares

Nissan GT-R är en otroligt potent bil, den blir ännu coolare med italiensk design

Denna fantastiska 720 hästars Nissan är inte nästa generations GT-R. Men vi kan alltid önska att nästa modell får med sig dessa snygga designdrag från Italien så att den kan konkurrera med superbilar från Ferrari, Maserati och Porsche på riktigt.

Denna fantastiska skapelse är en Nissan GT-R50 från Italdesign. Det är ett samarbete mellan den japanska bilproducenten och den italienska designteamet, de har lagt till italiensk stil och elegans till brutala GT-R för att fira två födelsedagar. Under 2018 firar GT-R 50-årsdagen hos Nissan och Italdesign firar även de 50 år.

Nissans designchef Alfonso Albaisa säger att GT-R50 är svaret på frågan:

”Vad skulle hända om vi skapade en GT-R utan gränser” och vi faktiskt fick bygga den? ”En designers dröm då. Det fortfarande är en GT-R, men på steroider för att skapa en sann superbil”

Strålkastarna består av flera LED-remsor med ett främre intag inramat i guld. Man får hoppas att du gillar guld, för det finns mycket guld i nya GT-R50.

Bilens taklinje är 54 mm lägre än en standard GT-R, det finns luftkanaler som kanaliserar till den enorma bakvingen i McLaren-stil och hela bakdelen är guldfärgad.Det hela avslutas med runda baklyktor som Italdesign har skapat i ”3D” -design med ihåliga lampor lika dem som sitter på Ford GT.

för att kunna konkurrera med Ford GT eller McLaren har 3,8-liters bi-turbo V6-motorn gått från 592 hästkrafter till 711b hästar och uppdaterad fjädring för att matcha effekten så att det skall gå att köra riktigt snabbt.

Nissan har uppgraderat med GT3-spec turboladdare och intercoolers, en kraftigare vevaxel, förstärkta kolvar, vevstakar och lager, en ny avgassystem och uppgraderade kyl- och oljesystem.

Den sexväxlade dubbelkopplingsväxellådan har förstärkts för att klara den högre effekten. Så klart har fjädringen uppgraderats med reviderade justerbara dämpare från Bilstein, 21-tums kolfiberhjul och en helt ny interiör i snygg Alcantara.

Det är inte så mycket att fundera på Nissan, dags att sätta Italdesign GT-R med 720 hästkrafter i produktion.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

8 Shares

Kommentarer