Ford godkänner Ranger för HVO

Ford har godkänt deras populära pick-up Ford Ranger för drift med den syntetiska biodieseln HVO. Därmed är nu samtliga Ford transportbilar med dieselmotorer godkända för biodrivmedlet, vilket är en viktig milstolpe i Fords svenska hållbarhetsarbete.

Fords offensiv för hållbara drivmedel fortsätter. Nyligen utannonserade man en helt elektrisk Transit, E-Transit, som kommer ha svensk premiär under våren 2022. I våras lanserades Ford Transit/Tourneo Custom PHEV som transportbilsmarknadens första laddhybrid.

Bu är även den populära Ford Ranger godkänd för HVO vilket innebär att alla Fords transportbilar med dieselmotorer kan tankas med biodrivmedlet. Godkännandet för Ranger är gäller dessutom för bilar som redan är i trafik om dessa är byggda från och med 25 februari 2019.

Christian Lysholm är chef för Fords svenska transportbilsverksamhet

– Vi är riktigt stolta över att samtliga Ford transportbilar nu kan köras på HVO. Oavsett behov och körmönster har vi nu en mycket bred palett av lösningar att erbjuda våra kunder som önskar att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med bilens funktion

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar