Restomod trenden står i sig, folk är som galna i Singer-Porsche. Nu kan du köpa en nygammal restomod 67:a Ford Mustang Fastback

Restomod är när man restaurerar och modifierar gamla klassiker. Singer-Porsche har blivit en ikon där man kan köpa en 964 i snygg klassisk tappning restaurerad till ett skick som är bättre än när den lämnade fabriken. Nu vill brittiska Clive Sutton göra samma sak med klassiska Ford Mustang.

Du får dock vara beredd att hosta upp 3 miljoner kronor och vänta 10 månader på att få din nybyggda Ford Mustang 67:a. Sutton kallar bilen för GT500CS. Det här första exemplet är baserat på en 1967 Fastback, men nästan alla komponenter har återställts eller ändrats. Bilen lackas i färgtoner från Fords 2018-palett, istället för färger från 1967.

Bilen är byggd efter den moderna trenden med svart krom i en pulverlackerad satin-svartfärg som matchar de svarta 18-tums fälgarna.

Det sitter så klart en V8 framtill, men inte en 320 hästars V8 som den i Frank Bullitts bil. Det sitter en 5,4-liters V8-drivna GT500CS har trimmats till 520 hästar med hjälp av motorsport-spec kolvar och en vassare kamaxel.

Sutton säger att den har en glidande differential och ”modern” manuell växellåda – men det är ingen toppmodern låda då den bara har fem växlar. Sedan har även fjädring och bromsar uppdaterats med moderna komponenter.

Interiören har även den fått fullständig översyn. Nya ratt Nappa-läder och touchscreen nav med Apple CarPlay och luftkonditionering. Du får Recaro-stolar och carbon i paneler.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar